torsdag 12 april 2012

Man vill inte förändras.

Jag tror att dom flesta egentligen inte har problem med budskapet om Jesus.
Dock så innebär det väldigt radikala förändringar i livet, stora och små, alltid radikala, att följa Jesus.

Det tror jag är problemet. Jesus säger att alla är syndare och att ingen av oss är värdig att ens se himmelriket. Ingen vill höra att de är dåliga! Alla vill vi vara perfekta och oklanderliga. Därför blir det väldigt svårt att ta det på allvar för en del.

Man hör om väldigt många som har varit på botten som tar emot Jesus med öppna armar för att de verkligen inte har något annat.

De goda nyheterna är att Jesus vill göra oss oklanderliga och de var därför han dog på korset för att ta all synd ifrån oss, i oss själva är vi inte värdiga men i honom, som är värdig kan vi också få ta del av himmelriket.
Det hela börjar med att ta emot Jesus, acceptera honom som Herre och välkomna honom in i hjärtat. Efter det bör man lära känna honom, allting handlar nämligen om att ha en relation till Jesus. I den här relationen får man kraft av att Jesus lever i ens hjärta att följa och lyda alla hans bud.

( Jesus svarade: "Det största är detta: "Hör Israel! Herren, vår Gud, Herren är en", "och du skall älska Herren din Gud av hela ditt hjärta, av hela din själ, av hela ditt förstånd och av hela din kraft." Sedan kommer detta: "Du skall älska din nästa som dig själv." Inget annat bud är större än dessa." (Markus 12:29-31 SFB) "Du skall inte begå äktenskapsbrott, Du skall inte mörda, Du skall inte stjäla, Du skall inte ha begär", och alla andra bud sammanfattas i detta ord: "Du skall älska din nästa som dig själv." (Romarbrevet 13:9 SFB))

Mer teologi eller teori än att svälja stoltheten och prova behöver man inte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar