tisdag 4 december 2012

Supply and demand.

Jag har tänkt på en grej.



eller ja..

jag tänker på mycket grejer.



Men iallafall.


Det här med synd, ganska tråkigt ämne. eller hur?

Människor i min egen uppfattning behöver Jesus. Det kan jag säga för jag har prövat leva utan Jesus och jag har prövat leva med Jesus. Att synda betyder att man hamnar i konflikt med Gud kan man säga, det separerar oss från honom. No fear - Jesus har löst konflikten.

En människa som är som vi säger född på nytt och lever i relation med Jesus behöver jobba på att ta död på sin syndiga natur.
Men en människa som inte känner Gud, som kanske tillochmed nekar att Gud existerar, behöver den människan veta att den är en syndare?
Synd finns inte för en icke-kristen. Varför skulle det då på något sätt vara nyttigt att berätta för dem att dom är syndare? Varför skulle det leda dem närmare Gud? det är ju synd som för oss bort från Gud.

Nej, jag tror det handlar mer om att se till människor behov. Jakobsbrevet 1:17
Allt det goda vi får och varje fullkomlig gåva är från ovan och kommer ner från ljusens Fader, hos vilken ingen förändring sker och ingen växling mellan ljus och mörker. 
Allt som är bra kommer från pappa Gud.
Om Kalle är hungrig bör inte jag som kristen säga åt honom att sluta synda, jag bör ge honom mat.
Om Lisa inte upplever att hon inte syns eller hörs så bör jag som kristen se henne och lyssna på henne.
Om Nisse har nikotinabstinens bör jag som kristen ge honom cigg.

VA!? det är ju inte bra att röka. Nej det är det inte, jag bör först fråga honom om han vill bli fri sin börda och svaret på den frågan är "Ja" då ska jag be för honom så att han blir fri och där efter stötta honom genom processen. Men vill han inte det, är det då kärleksfullt att neka honom cigg? bara för att det är skadligt? Jag vet faktiskt inte. Jag har själv varit rökare, även under den tiden jag varit kristen. Jag har slutat totalt 5 gånger. Jag var alltid väldigt tacksam att någon bjöd mig på cigg när det var snålt med pengar, det kändes bra att någon förstod att det är hemskt att gå utan nikotin när kroppen är beroende av det. Detta skapar dock ett problem, om en heroinist är utan herion... Jag tror du förstår vad jag menar.

Om Petter inte har någonstans att bo och jag har plats på min soffa bör han få bo hos mig.
Om Fredrik inte har råd med hyran och jag har extra pengar så bör jag som kristen hjälpa honom.
Om Erik behöver en kram så bör jag som kristen krama honom.

Förstår ni hur jag tänker här?
Jag tror Jesus har fått en liten underlig stämpel när man pratar mycket om synd, det låter som att det ända Jesus bryr sig om är våran synd. Det är helt klart ett problem med synd för synd kommer leda till döden, det var därför Jesus valde att dö för oss. Men det är viktigare att för mig som kristen att älska människor och fylla behov än att peka ut synder i människors liv.

När jag var i Kenya så fick jag äta väldigt tråkig mat, den såg tråkig ut och den smakade tråkigt. Ibland var det tillochmed lite äckligt. Det var väldigt jobbigt för mig, samtidigt som det var nyttigt för jag lärde mig att maten faktiskt inte bara är till för att smaka gott utan det är ju så att det ska vara bränsle för min kropp så jag kan använda den. I slutet av vår resa tog vi in på det enda "lyxiga" hotellet vi bodde på, det var det som var anslutet till våran safari. Där hade dom riktiga toaletter och duschar, sköna sängar och framförallt: GOD MAT!
Jag hade i en veckas tid suktat efter att få äta Spagetti och köttfärssås. När jag klev in på hotellet och såg vad som serverades till lunch höll jag på att smälla av. Det var spagetti och vegansk köttfärssås (då kanske det heter nåttannatfärssås?) DET VAR HIMMELSKT!
Jag var så lycklig att jag rös och darrade. Det är det absolut bästa jag nånsin ätit. Gud fyllde mitt behov.
Jag har sett människor som varit lama ställa sig och gå för att Jesus har helat dem, fyllt deras behov.
Jag har sett människor få tillbaka en strimma hopp när deras ögon har börjat ana skuggor efter att ha bara sett mörker, jag har sett människor fått hopp för att de har börjar höra väldigt tysta ljud när dom innan var helt döva. Gud har börjat läka deras sår!
Jag har även sett Gud hela blåmärken. Jag har varit med om att Gud har tagit ett trasigt liv som var på väg åt helvete och börjat läka det och fört det på vägen till himlen.
Gud är en Gud som fyller behov.

Rom 6:23 Syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre.
Om människan inte vill dö, så har hon ett behov att ta emot Guds gåva som är evigt liv som Jesus köpte åt oss på korset då han försonade alla våra synder, som det ultimata syndaoffret.

Jag har många behov, men idag har jag en önskan: Att få bli älskad av Gud så jag kan älska andra som Gud gör och att få vara en människa som kan få vara med och fylla behov.

Kristen eller inte, Pay it forward.

1 kommentar:

  1. He Who began His good work in you, will complete it! Keep on keep'n on. We are in the race by grace, and that same empowering grace keeps us in the race. Good to read your blog!
    BLSSNS,
    ArcticEric

    SvaraRadera