onsdag 20 april 2011

Celebert besök från Bolivia.

Barnens räddningsark I Bolivia.

Igår hade jag den helt fantastiska glädjen att få vara med på ett möte där en Familj berättade om deras arbete med barnen i Bolivia. Sanningen är faktiskt att jag träffade dem dagen innan och bara umgicks med dem och käkade god mat, de är väldigt kärleksfulla och varma människor!

I deras presentation kom dock allvaret fram, de visade oss bilder, berättade historier och visade en film om hur barnen har det där nere. Det dom gör är att dom räddar barn från gatorna och låter dem bo på ett hem som dom har, två hem faktiskt, ett för flickor och ett för pojkar.
Anledningen till varför det är uppdelat i två är det att både pojkarna och flickorna har blivit utsatta för sexuella övergrepp, det funkade tydligen inte att ha dem nära varandra när dom har sådana erfarenheter, och det är väl inte så konstigt heller. Barnen och deras föräldrar har många av dem varit beroende eller åtminstone brukat droger. Det framgick i filmen barn som sniffade lim.
Dom förklarade för oss flera gånger att det där limmet skadar hjärnan permanent. Det är mycket hemskt som händer på Bolivias gator, jag tänker inte ta upp allt här.
Det goda som händer är att Jesus lever, han verkar i dessa människors hjärtan och de jobbar med passion i hemmen och med barnen.

Något som jag tog till mig var att de ger dem en utbildning, försöker sponsra dem, fixa stipendium åt dem m.m, men bäst av allt: de ger dem en fallskärm. Barnen får utbildningar på hemmen, Sy kläder till exempel, praktiska saker som dom kan tjäna pengar på om deras utbildningar skulle rasa.
Det fanns ett exempel med en kille som inte hade klarat av de hårda reglerna i skolan och föll ur, han jobbar som snickare i dag, tack vare att han fick lära sig det på hemmet.

Det var en flicka där på hemmet som hade lärt sig sy. Det ska sägas det att barnen är väldigt splittrade när de kommer från gatan, familjerelationer är inte som de ska. Den här flickans bror kom en dag och bad henne laga hans byxor och hon gjorde det, väl! Detta är något som dom jobbar hårt med, att få familjer att smälta samman igen. Det är så otroligt vacker kärlek så det är nästan sjukt.

Jag kan tyvärr inte återberätta hela känslan och upplevelsen med det här mötet men det jag kan säga är: Bara för nyhetsbrevet är det värt att skänka dem pengar, deras historier är så inspirerande och rörande. Som tur är, så när vi skänker pengar så är det inte nyhetsbrevet vi betalar för, det vi betalar för är en framtiden för dom här barnen.   


Pauline lyckades dokumentera lite av härligheten med sin kamera:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar